R2009+4G

SIMRAD R2009 + BREDBANDSRADAR 4G

 

Simrad R2009 är en integrerad radarstyrenhet med 9-tumsskärm inklusive Broadband 4G™. R2009 är ett idealiskt säkerhets- och navigationstillbehör för offshore-motorbåtar och sportfiskebåtar. Det erbjuder installationsalternativ med fäste eller låg profil och en intuitiv knappsats som ger pålitlig styrning under alla omständigheter

 

Dedikerad skärm för radarstyrning

 

Radarstyrenheten R2009 har ett professionellt gränssnitt som kan ansluta till Simrads Broadband 4G™. Den här dedikerade radarskärmen är designad för att matcha det moderna utseendet på Simrads skärmar och instrument med glasbryggor och är ett perfekt komplement till de flerfunktionella skärmsystemen NSS evo2 och NSO evo2. Maximera din radars användbarhet genom att lägga till dedikerad styrning och skärm utan att kompromissa med manöverplatsens stilrena utseende.

 

Radarstyrenhet med 9-tumsskärm

 

R2009 har en kompakt 9-tumsskärm som är perfekt för mittkonsoler och maximerar skärmstorleken där det finns begränsat monteringsutrymme. Dess vertikala layout möjliggör en radarbild som fyller nästan hela skärmen. Alarm, indikatorer och målspårnings information visas på widescreen-paneler över och under huvuddelen av radarskärmen.

 

Robust design med flexibla monteringsalternativ

 

R2009 är designad för att uppfylla behoven hos offshore-motorbåtar och kommersiella båtar. Den stöder installation med låg profil på en konsol eller instrumentbräda, och på ett fäste med inkluderad balansring. Vattentäta bakre anslutningar gör att R2009 är IPX7-vattentät från alla sidor med alla typer av montering.

 

Knappsats med menyknappar för direkt åtkomst

 

R2009 styrs genom en integrerad knappsats och en kontrollratt. Menyknappar med direkt åtkomst bredvid skärmen styr menyalternativen intill dem på skärmen, vilket ger snabb och intuitiv åtkomst till viktiga inställningar och funktioner. Med pålitlig, lång livslängd och tydlig respons vid beröring är de stora knapparna på R2009 lämpliga för användning i hög sjö, hög fart, med blöta händer, eller med handskar på.

 

Nätverk och expansion

 

Radarkontrollenheten R2009 går att ansluta till kompatibla radarsystem från Simrad och är lätta att installera och ansluta i nätverk med flera kontrollenheter och radarsystem. R2009 har även dubbla NMEA 0183®-portar och går att ansluta till kompatibla enheter, till exempel riktnings- och hastighetssensorer, AIS och GPS genom NMEA 2000®.

 

HDMI-utgång för skärmspegling

 

Anslut till en marin skärm i Simrads MO-serie eller andra kompatibla skärmar genom R3016:s HDMI-utgång för att få en sekundär radarvisning som speglar den inbyggda skärmen. Det går att lägga till en andra, icke-interaktiv skärm på en annan plats, eller kombinera en extra display med den valfria kabelanslutna fjärrkontrollen Simrad O2000 för att skapa en fullt funktionell ""klonstation"" för båtar med två manöverplatser.

 

Viktiga funktioner

Dedikerad radarstyrenhet

Automatiskt justeringssystem

Teknik mot sjöklutter för bästa möjliga bild under dåliga väderförhållanden

MARPA-målspårning

9-tumsskärm

Hög ljusstyrka för användning utomhus

Knappsats och kontrollratt med åtta menyknappar för direkt åtkomst

Installationsalternativ med fäste eller låg profil

Anslutning via Ethernet, NMEA0183 och NMEA2000.