Simrad NSS7 evo3

Stacks Image 95
Stacks Image 99

Viktiga funktioner

 • 7-tums widescreen SolarMax™ HD-skärm
 • Tillförlitlig kontroll under alla förhållanden: växla mellan flertryckningsfunktioner och en full knappsats med kontrollratt
 • Inbyggt ekolod med tvåkanalig CHIRP, ForwardScan®-ekolod och StructureScan® HD-bilder
 • Lägg till StructureScan® 3D-bilder, avancerade Broadband Sounder™-möjligheter och mer med Simrad-moduler
 • Vidga dina vyer med Halo™ Pulse Compression-radar, Broadband 3G™/4G™ och andra radarlösningar från Simrad
 • Ta kontroll över Simrads autopilotsystem med pekskärmen eller knappsatsen på NSS evo3
 • NMEA 2000®-anslutning gör att du kan integrera motorövervakning, kontroll över ljudsystem och mycket mer
 • Navigera precist med en inbäddad kraftfull GPS/GLONASS-mottagare på 10 Hz
 • Njut av enklare reseplanering med TripIntel™-teknik och stöd för Navionics Autorouting/Jeppesen Easy Routing
 • Inbyggd GoFree™ Wi-Fi möjliggör onlinefunktioner, övervakning med smartphone eller styrning med surfplatta
 • Välj infälld montering för en diskret glasbrygga eller montera med fäste för installation nästan var som helst
 • Innehåller globalt standardsjökort

7-tums widescreen SolarMax™ HD-skärm
SolarMAX™ HD-skärmens teknik revolutionerar hur du ser på elektronik ombord, med högupplösta bilder och tydlighet under alla förhållanden. Du ser tydligt från alla vinklar, oavsett om du sitter eller står, med extra breda betraktningsvinklar. Ljusstark LED-bakgrundsbelysning och en ytbeläggning som motverkar reflexer ger större tydlighet dagtid. SolarMAX™ HD-skärmar är designade för att tåla sommarsolens hetta och är perfekta att installera utomhus. De här vädertåliga skärmarna optiskt bundna för att förhindra kondens och immar inte igen. SolarMAX™ HD ser alltid perfekt ut, under alla förhållanden.

Pålitlig styrning under alla förhållanden
Med NSS evo3-skärmar kan du styra på ditt sätt. Växla sömlöst mellan intuitiv pekskärmskontroll med flertryckningsfunktioner och en inbyggd full knappsats med kontrollratt. Alla skärmfunktioner kan styras med pekskärmen eller knappsatsen, vilket ger dig flexibilitet att använda de kontroller som passar situationen och uppgiften bäst. Den fulla knappsatsen på NSS evo3 gör dessutom att du kan välja att låsa pekskärmen och bara använda de klassiska knapparna och kontrollratten utan att behöva en separat knappsats.

Integrerat ekolod
En inbyggd ekolodsmodul ger alla NSS evo3-skärmar ekolodsteknik från Simrad som passar många syften för sportfiskare och ägare av fritidsbåtar. StructureScan® HD-bilder kombinerar DownScan- och SideScan-ekolod för att ge fotoliknande vyer av strukturer med fisk, medan det prisbelönta ForwardScan®-ekolodet ger en säkrare båtupplevelse med en tydlig vy över botten framför. Broadband Sounder™ ger ekolod för fiskletning med CHIRP-teknik, inklusive stöd för allt-i-ett-givaren TotalScan™ eller tvåkanaliga CHIRP-givare. Tvåkanaliga givare täcker flera djup och konvinklar med en enda enhet, vilket är perfekt för att rikta in sig på särskilda delar av vattenpelaren vid sportfiske. Dubbla givarportar gör att du samtidigt kan använda antingen StructureScan® HD eller ForwardScan® och CHIRP eller traditionellt ekolod.

Kompatibel med Simrads expansionsmoduler
NSS evo3-skärmar är kompatibla med Simrads expansionsmoduler, inklusive banbrytande StructureScan® 3D-bilder, den avancerade S5100 Broadband Sounder med CHIRP och många andra plug-and-play-nätverksmoduler. Modulär kapacitet kan delas mellan flera NSS evo3-skärmar, och möjligheten att lägga till moduler när som helst innebär att ditt skärmsystem från Simrad enkelt kan växa och förändras med ditt båtintresse och tekniska behov.

Styrning av radarsystem
Vidga dina vyer med radarlösningarna Halo™ Pulse Compression-radar, Broadband Radar™ eller HD Digital Radar. NSS evo3-skärmar integreras med nätverksanslutna radarlösningar från Simrad och ger ett radargränssnitt med kompletta funktioner, lättanvända förinställda lägen, egna manuella justeringar, MARPA-målspårning, larmzoner, överlagring och många andra funktioner, beroende på ditt val av radarsystem.

Simrads autopilotintegrering
Ta kontroll över din autopilot från Simrad med pekskärmen eller knappsatsen på NSS evo3. Ange en kurs, behåll din nuvarande kurs trots vind och strömmar, styr mot en waypoint eller följ en komplex rutt med hjälp av enkel styrning genom skärmen. NSS evo3-skärmar kan tjäna som den enda styrningen av ett autopilotsystem med en svart låda, eller kan kombineras med en särskild autopilotstyrning och trådlösa fjärrkontroller. Ett nätverksanslutet autopilotsystem från Simrad kan styras från vilken NSS evo3-skärm som helst ombord och är perfekt för båtar med två manöverplatser.

NMEA 2000®-anslutning
NMEA 2000®-anslutning är en industristandard som gör att många enheter från Simrad tredjepartstillverkare kan integreras i hela båten, inklusive övervakning av bränslenivåer och motor, digitala instrument, AIS-integrering, styrning av ljudsystem och mycket mer.

Inbyggd GPS-mottagare på 10 Hz
Alla NSS evo3-skärmar har en integrerad snabb och kraftfull GPS/GLONASS-mottagare som uppdaterar din position tio gånger per sekund och är idealisk för att följa snabba motorbåtar. Vid yttre montering med fäste och infälld montering i många glasfiberbåtar försvinner behovet av att köpa och installera en separat GPS-mottagare. En valfri extern GPS-mottagare kan användas som en extra yttre positionskälla, eller i vissa installationer som förhindrar att en tydlig GPS-signal når den integrerade mottagaren.

Anpassningsbar funktionsknapp
NSS evo3 har en programmerbar knapp som ger direkt tillgång till ditt val av funktioner. Med en knapptryckning få du tillgång till den funktion du använder mest, till exempel navigation, autopilot eller radar. Alternativt kan du ge knappen en funktion som du vill ha nära till hands. Du kan skapa en MÖB-knapp för nödsituationer, en särskild knapp för att spela in ekolodsloggar till Insight Genesis, eller en knapp som låser pekskärmen när du använder knappsatsen eller en extern fjärrkontroll. Du kan välja vilka två funktioner som helst – en funktion som aktiveras vid en snabb knapptryckning, och en som aktiveras när knappen hålls inne länge.

TripIntel™-teknik
TripIntel™-tekniken är utformad för motorbåtsåkare och spårar och visar den viktiga information du behöver för att planera säkra och njutbara dagar på vattnet. Fatta smarta beslut med hjälp av bränsleuppgifter som överlagras på sjökort, enkel tillgång till aktuella och framtida tidvattennivåer och en detaljerad historik över föregående resor. Cruise Performance Indicator att det är lätt att justera motorn under färd för att uppnå maximal bränsleekonomi och vara i gröna zonen, vilket maximerar räckvidden och håller bränslekostnaderna nere.

Enklare navigering med automatisk ruttdragning
Med automatisk ruttdragning blir det lika enkelt att navigera båten som att köra bil, vilket hjälper dig att planera en rutt och komma igång med mindre fördröjning. Välj bara ett mål så föreslår NSS evo3-skärmen den kortaste och säkraste vägen med hänsyn tagen till din båts djupgående och storlek. Den här funktionen är tillgänglig med Navionics+- eller Navionics Platinum-sjökort (Navionics Autorouting) och Jeppesen CMAP MAX-N+-sjökort (Jeppesen Easy Routing).

Inbyggt GoFree™-wifi
Inbyggt GoFree™-Wi-Fi gör att du kan ladda ned sjökort från internet, skapa Insight Genesis-sjökort och enkelt uppdatera hela systemets programvara. Du kan bläddra i och köpa kartografi online genom GoFree™ Shop och hämta sjökort direkt till din skärms minneskort utan att lämna manöverplatsen. Ladda upp ekolodsloggar som sparats på din skärm direkt till Insight Genesis molntjänst och skapa detaljerade sjökort. Det är ett perfekt sätt att utforska dina favoritfiskeplatser på kust- och inlandsvatten. GoFree™:s onlinetjänster kan användas överallt där det finns en internetanslutning via Wi-Fi.

Integrering med smartphones och surfplattor med GoFree™ Link
Ute på vattnet gör GoFree™ Wi-Fi och den kostnadsfria appen GoFree™ Link att du kan visa din NSS evo3-skärm med en iPhone eller en smartphone med Android och styra din skärm med en iPad eller en surfplatta med Android. Ta med din skärm vart som helst ombord och få tillgång till sjökort, radar, ekolod, motordata och mycket mer – där du behöver det, när du behöver det.

Flera monteringsalternativ
NSS evo3-skärmar kan monteras med fäste och enkelt installeras nästan var som helst, monteras infällda för en fullt integrerad glassbryggekänsla. De här skärmarna har en låg, infälld profil på bara åtta millimeter och har samma avskalade moderna stil som andra glasbryggeprodukter från Simrad, inklusive flerfunktionsskärmar, radarkontrollenheter, fiskletare, enheter för autopilotstyrning och knappsatser.

Det bredaste tillgängliga kartografistödet
Välj bland många olika kartografialternativ för att hitta det som bäst passar din plats och din användning, med stöd för C-MAP MAX-N+, Navionics, Insight, Insight Genesis och NV Digital Charts. Den här modellen inkluderar ett globalt standardsjökort.

General
Waypoints, Routes, Tracks
6000 waypoints, 500 Routes with 100 max route points, 50 tracks with up to 12,000 track points.
Cartography included
World basemap (no detailed charts)
Languages
Standard Language Pack: English(US), English(UK), Danish, German, Spanish, Finnish, French, Greek, Icelandic, Italian, Dutch, Norwegian, Portuguese, Swedish
Other languages supported by Unlock:
Japanese, Korean, Thai, Chinese, Bulgarian, Hebrew, Croatian, Hungarian, Lithuanian, Latvian, Polish, Slovak, Turkish, Russian, Ukrainian, Arabic,Farsi
Cartography supported
Insight, Navionics (Gold, NAV+ Platinum+) , C-MAP (MAX N, MAX N+) NV Digital (Raster US Charts)
Radar (inc. compatibility)
Broadband Radar, Halo Pulse Compression Radar, HD Pulse Radar
External Storage
2 MicroSD slots, max. 32GB each. Larger if formatted to NTFS
Weather
SiriusXM via WM-3 (USA only), GRIB
Internal Storage
16 GB
Sonar (inc. compatibility)
Two 9 pin Xsonic Sonar ports. Sonar port 1: Single channel CHIRP, 50/200 khz, HDI. Sonar port 2: Single channel CHIRP, 50/200 khz, TotalScan, LSS HD, ForwardScan.
Compatible with: SonarHub, BSM-3, BSM-2, network echo sounders
GPS
Internal
AIS
Receive AIS data over NMEA 2000 or *NMEA 0183 (*NMEA 0183 has to be wired to all NSS processors)
Warranty Period
2 Years
Interface
Full touch screen (multi-touch ) and full keypad control, OP50 remote controllers
Multimedia
via SonicHub2, FusionLink, *Sirius, **JL Audio. *USA only, **AUST. & NZ only)
Autopilot
Full auto pilot control and commissioning
Digital Switching
BEP C-Zone, Naviop
Networking Connectors
N2K PGNs
Receive only
59392 ISO Acknowledgement, 59904 ISO Request, 60928 ISO Address Claim, 65285 Temperature with Instance, 65323 Data User Group Request, 65325 Reprogram Status, 65341 Autopilot Mode, 65480 Autopilot Mode, 127245 Rudder, 127251 Rate of Turn, 127257 Attitude, 127488 Engine Parameters, Rapid Update, 127489 Engine Parameters, Dynamic, 127493 Transmission Parameters, Dynamic, 127503 AC input status, 127504 AC Output Status, 127505 Fluid Level, 127506 DC Detailed Status, 127507 Charger Status, 127508 Battery Status, 127509 Inverter Status, 129033 Time & Date, 129038 AIS Class A Position Report, 129039 AIS Class B Position Report, 129040 AIS Class B Extended Position Report, 129794 AIS Class A Static and Voyage Related Data, 129801 AIS Addressed Safety Related Message, 129802 AIS Safety Related Broadcast Message, 129808 DSC Call Information, 129809 AIS Class B “CS” Static Data Report, Part A, 129810 AIS Class B “CS” Static Data Report, Part B, 130313 Humidity, 130314 Actual Pressure, 130576 Small Craft Status, 130842 SimNet DSC Message, 130851 Event Reply, 130817 Product Info, 130820 Reprogram Status, 130832 Fuel Used - High Resolution, 130834 Engine and Tank Configuration, 130838 Fluid Level Warning, 130843 Sonar Status, Frequency and DSP Voltage,
Transmit and Receive:
61184 Parameter Request/Command, 65289 Trim Tab Insect Configuration, 65291 Backlight Control, 65292 Clear Fluid Level Warnings, 65293 LGC-2000 Configuration, 126208 ISO Command Group Function, 126992 System Time, 126996 Product Info, 127237 Heading/Track Control, 127250 Vessel Heading, 127258 Magnetic Variation, 128259 Speed, Water referenced, 128267 Water Depth, 128275 DistanceLog, 129025 Position, Rapid Update, 129026 COG & SOG, Rapid Update, 129029 GNSS Position Data, 129283 Cross Track Error, 129284 Navigation Data, 129539 GNSS DOPs, 129540 GNSS Sats in View, 130074 Route and WP Service - WP List - WP Name & Position, 130306 Wind Data, 130310 Environmental Parameters, 130311 Environmental Parameters, 130312 Temperature, 130577 Direction Data, 130840 Data User Group Configuration, 130845 Parameter Handle, 130850 Event Command, 130831 Suzuki Engine and Storage Device Config, 130835 SetEngineAndTankConfiguration, 130839 Pressure Insect Configuration
Transmit only
65287 Configure Temperature INSOcts, 65290 Paddle Wheel Speed Configuration, 129285 Route/Waypoint Data, 130818 Reprogram Data, 130819 Request Reprogram, 130828 Set Serial Number, 130836 Fluid Level Insect Configuration, 130837 Fuel Flow Turbine Configuration
Ethernet
1 x 5 pin yellow connector x 1 Mbit
NMEA 2000
1 x NMEA 2000 Micro-C port, 1 LEN
NMEA 0183
1 x Transmit, 1 x Receive NMEA 0183, Baud Rates 4800, 9600, 19200, 38400. TX and RX use same baud rate. Optional data cable required (P/N 000-00129-001)
NMEA 0183 Sentences supported
Input: GGA, GLL, GSA, GSV, VTG, ZDA, RMC, DBT, DPT, MTW, VLW, VHW, HDG, HDT, HDM, MWV, MWD, DSC, DSE, VDM. (Note AIS sentences are not bridged to or from NMEA 2000)
Output: GGA, GLL, GSA, GSV, VTG, ZDA, RMC, DBT, DPT, MTW, VLW, VHW, HDG, MWV, MWD, TLL, TTM
Video
2 x composite (RCA connectors)video inputs. Optional video/ data cable required (P/N 000-00129-001).
WiFi
Internal
Bluetooth
Internal
Technical/Environmental
Dimensions (W x H x D)
239 x 150 x 90 mm (9.4 x 5.9 x 3.5inch)
With bracket: 263 x 161 x 93 (10.35 x 6.31 x 3.66)
Mounting Type
Bracket (Supplied) or panel mount
Weight
1.1 kg (2.42 lbs.)
Compliance
CE, C-Tick, HDMI, EN 60950-1:2006, EN 60945:2002
EN 300 440-2, V1.4.2
Storage Temperature Range
-20°C to +60°C (4°F to 140°F)
Waterproof rating
IPX6 and 7
Operating Temperature Range
-15°C to +55°C (5° F to 131° F)

Steering Modes
Auto, Nav., No Drift, Follow up, Non-follow up, Turn patterns, Standby, *Wind, *Wind NAV. (*Boat type set to Sail)
Manoeuvres / Turn Patterns
U-turn, Spiral-turn, C-turn, Zig-zag, Square-turn, Lazy S-turn, Depth contour tracking
GPS Navigation
Time to First Fix
Cold start 50 sec, Satellite Reacquisition 5 sec
Correction
WASS, MSAS, EGNOS, GLONASS
Position Accuracy
Horizontal Accuracy 3 m (9.8 ft)
GPS Receiver Channels
34 Channels
Update rate
10 Hz
Power
Recommended Fuse Rating
5A
Supply Voltage
10 - 31.2 V DC
Display
Resolution
600 x 1024
Screen Size and Type
High Visibility SolarMax HD® IPS 7inch optically bonded TFT
Backlight Color
White
Viewing Angles
80° top/bottom, 80° left/right